Audi A4 1.8ts b5 99 hackar

friiiisk
19 december 2016 · 71 Inlägg

Nu har ja en fråga till er.. Va ute o körde oså ba helt plötsligt när man va ute o sladda så började den hacka som bara fan. vid lungt pådrag på neutralen så gick den att varva upp, men med fullt pådrag så hackar den nå jävulskt. På tomgång med växel i så går den att köra men absolut inte om man gasar på.. Den går på alla cylindrar o jättefint på tomgången, Den är steg 3 trimmad annars orginal förutom sportluftfilter. Tändstiften är ca 3v gamla.. Kan de va så att en tändspole är slut endå? Eller kan re vara nå bös me soppan..?

Någon som vet eller o haft samma problem??? smile

Volvo 940 turbo "volvon" (1993)
Jesper328
20 december 2016 · 2 409 Inlägg

Prova att rycka ur LMM.
Kolla också efter sprickor i tändhattarna/kablar, men jag tror nog mer på LMM då du kör med öppet filter! smile

Up the RA
sir_daniel www.kudoz.se
20 december 2016 · 3 802 Inlägg

Spontant tändspolarna (som är sådär bra kvalité) eller lmm. Men läs av felkoderna så får du se vad den tycker är fel istället för att gissa och ev börja byta delar i onödan

friiiisk
20 december 2016 · 71 Inlägg

testade rycka ur lmm, blev inge bättre😩 Har också testat med en av grannens tändspole o se om någon e kaputt men inget fel där heller.. Däremot så såg ja att tändmodulen hade en spricka i sig o kom på nu att sekundrarna innan den börja jolla sä så lekte ja driftking o åkte i en fet vattenpöl så troligen hare kommit in vatten där 😥 Beställde en ny då den enda skulle byts ut pga sprickan så får se om de blir skillnad 😊👍🏻

Kan även tillägga att när ja starta den idag efter o a mätit tändmodulen så gick den klockrent!! I ca 300 meter sen började allt igen o nu är den helt död på en cylinder hela tin..

Volvo 940 turbo "volvon" (1993)
friiiisk
21 december 2016 · 71 Inlägg

Bytte stift igen till dom gamla, nu går den!! Men trycker man fullt över 2500 varv hackar den.. Däremot om man smyger upp till halva registret sen trycker fullt så går den som den ska. testat lmm o den är den inget fel på. Kan även tillägga att de gamla stiften var kolsvarta, har en teori om att modulen som ska förstärka o dela ut gnistan jollar sig.. Ny beställd så får se då om den går nå vettigare!

Volvo 940 turbo "volvon" (1993)
friiiisk
23 december 2016 · 71 Inlägg

Felet åtgärdat! Bytte ut alla tändspolarna så nu går den som den ska! Amatör får man kalla sig

Volvo 940 turbo "volvon" (1993)
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang